Kinderpraktijk De Toverstok
 

Extra aanbod

Naast ons uitgebreide therapeutisch aanbod, waren er nog een aantal dingen die we heel graag wilden doen, maar waarvoor we geen plekje konden vinden binnen het riziv-kader.

De kracht van spelend leren werd ondertussen reeds uitgebreid aangetoond. Kinderen leren letterlijk door te spelen en nog meer door begeleid spel. Dit begeleid spel stimuleert onder andere de executieve functies zoals plannen, organiseren, volgehouden aandacht, taakinitiatie, respons-inhibitie, enzovoort.

Daarnaast moet een kinderbrein nog letterlijk rijpen. Leren is een rijpingsproces van de hersenen. Dit wil zeggen dat de verbindingen tussen neuronen in de hersenen versterkt worden telkens als een activiteit of vaardigheid geoefend wordt. Zo wordt een kind steeds beter in het uitvoeren van een taak of vaardigheid tot deze uiteindelijk verworven is.
Het oefenen van motoriek zorgt dus voor het versterken van de hersenverbindingen en dus het leren van een taak of vaardigheid. Het versterken van die verbindingen start al vanaf de geboorte en blijft sterk aanwezig tot de leeftijd van 8 jaar.

Zowel onze zomerkampen als workshops worden georganiseerd vanuit het idee van spelend leren.

Zomerkampen

Onze zomerkampen zijn gericht op spelend leren en sociaal spel in een ongedwongen sfeer.

Workshops

Tijdens onze workshops leer je als ouder meer over de ontwikkeling van je kind op verschillende domeinen.

Typelessen

Leer blindelings type met 10 vingers in 10 weken tijd. Deze methode is geschikt voor iedereen, met of zonder motorische- of leermoeilijkheden.

Speelgoed

We hebben een assortiment speelgoed te koop dat we ook zelf gebruiken tijdens onze therapieën.

Cadeaubon

Zoek je nog een leuk en origineel cadeautje voor een geboorte of verjaardag? Cadeaubonnen zijn geldig voor workshops, kampen en speelgoed.