Kinderpraktijk De Toverstok
 

Kinesitherapie voor kinderen
van A tot ZHoi, ik ben Laura, de drijvende kracht achter Kinderpraktijk De Toverstok en kinesiste voor kinderen.

Maar uiteraard doe ik dat niet alleen, ik heb nog 5 fantastische collega's! Wij zijn dus een team van 6 kinderkinesitherapeuten met specialisaties in verschillende domeinen. Je kan bij ons terecht voor kinderkinesitherapie van A tot Z.


Meld je aan


Van aanmelding tot therapie

Voor we therapie opstarten, beginnen we steeds met een intakegesprek met 1 of beide ouders erbij. Nadien starten we alvast met enkele testen. Welke testen we afnemen, hangt af van de aanmelding. Een eerste afspraak duur een uur, geregeld is er nog een extra half uur op een ander moment nodig om alles af te ronden.

Na het testmoment plannen we een bespreking in met 1 of beide ouders. Jullie kind hoeft hier niet bij te zijn. Tijdens de bespreking overlopen we de resultaten van de testen en stemmen we eventuele behandeldoelen af op basis van jullie hulpvraag. Alle resultaten en behandeldoelen worden genoteerd in een verslag voor de ouders. Nadien starten we dan, indien nodig, de therapie op. Meestal doen we dit op vaste momenten, 1 of 2 keer een half uur, per week.
Moest na het testmoment en de bespreking blijven dat therapie (nog) niet nodig is, dan hoeft dit uiteraard ook (nog) niet op te starten. Ons traject eindigt dan, al dan niet voorlopig, na de bespreking en bezorgen we jullie het verslag.

Voor terugbetaling van het ziekenfonds is er steeds een voorschrift kinesitherapie van de huisarts of kinderarts nodig. Bij een eerste aanmelding is het handig om een voorschrift van 9 beurten te voorzien. Een voorschrift voor een kinesitherapeutisch onderzoek is maar voor een half uurtje. Maar zoals je hierboven kan lezen, komen we bij een kinderkinesitherapeutisch onderzoek, niet toe met een half uurtje.